Balk Bouw
Brandingdijk 94
Rotterdam

Tel: 010 521.41.10
Fax: 010 522.33.89
post@balkbouw.nl
Twitter


U bevindt zich hier: home > blog > 003 onveilig werken

BALK BOUW BLOG


Hier houd Richard Schol jr. een blog bij over zijn interesses. Niet altijd voor iedereen interessant, dat is ook niet de insteek. De ene keer meer voor opdrachtgevers de andere keer meer voor collega ondernemers.
 

Voel je vrij om informatie te delen of te reageren. Samen komen we verder.......
.

003 Onveilig werken

12-04-2013, Richard jr. Terug naar blogs

Onveilig werk, oneerlijke concurrentie
 
Door het krantenartikel hiernaast uit het AD werd ik geprikkeld om daar is wat verder op in te gaan. Ik heb immers al een aantal foto’s gemaakt van dit soort situaties in de praktijk.
Ik heb er grote moeite, mee dat ik her en der steeds weer deze gevaarlijke situaties terug zie komen. Aan de ene kant, omdat je het niemand gunt te pletter te vallen. Aan de andere kant omdat het gewoon broodroof is! Ik wil als aannemer niet in de situatie komen dat iemand ernstig kan vallen. Ik ben echt niet roomser dan de paus en soms betrap ik onze mensen ook op onveilig gedrag. Vaak uit gemakzucht.
Als wij op daken werken, aan goten, boeiboorden, dakkapellen en dergelijke dan plaatsen we een stelling! Gewoon omdat het zo hoort, omdat het moet. Dat is mijn stelregel. Met de uitvoering hiervan zijn kosten gemoeid die wij doorberekenen in onze prijs. Ik geef dit vaak al bij het eerste gesprek ter plaatse aan dat ik dit niet anders kan en dat hierdoor de prijs hoger is dan iemand die de ladder tegen de goot zet en zo het dak op loopt. Vaak wordt gezegd dat men het niet wist dat er onveilig gewerkt werd. Dat is een gemakkelijk excuus. Iedereen kan zien of er gevaar is om van hoogte te vallen. Is daar kans toe, dan is het NIET veilig en is de opdrachtgever verantwoordelijk!
 
Aan opdrachtgevers zou ik willen zeggen; denk er aan, u bent wel degelijk verantwoordelijk voor ongevallen! Laat het niet zover komen dat u in een verschrikkelijke situatie terechtkomt. Neem vooraf uw verantwoordelijkheid, laat u niet in de verleiding brengen door de lagere prijs en geef al bij het eerste gesprek aan dat er veilig gewerkt moet worden.
 
Dat ik het niet over zomaar iets heb blijkt uit onderstaande foto’s uit Rotterdam van het afgelopen half jaar.
 

Links:
Nesselande – Laan van Avantgarde
Oost Duitser
  
  

Rechts:
Hillegersberg - Straatweg
Nederlands Schildersbedrijf

 
 
Links:
Kralingen – Hoflaan
Engelsen
 

Rechts:
Hillegersberg – Molenlaan
Engelsen of Ieren

            
 
Ik heb verder niets tegen buitenlandse mensen. Laat dat duidelijk zijn. Als ze echter het werk tegen zeer lage prijzen aannemen of uitvoeren en daarbij de regels aan de laars lappen, heb ik daar wel grote problemen mee.  Dat zijn misstanden en daar moet wat aan worden gedaan!

De Bouw Maakt Het!       Veilig en zoals het hoort!
  


Deze tekst kunnen wij u als pdf emailen, stuur een berichtje aub.Delen: