Balk Bouw
Brandingdijk 94
Rotterdam

Tel: 010 521.41.10
Fax: 010 522.33.89
post@balkbouw.nl
Twitter


U bevindt zich hier: home > projecten > aanbouw woning wassenaar


Projecten


Hier ziet u referentieprojecten. Als u op de grootste foto klikt krijgt u een vergroting in beeld.
Aanbouw woning Wassenaar

Scroll naar beneden voor meer foto's
Algemeen
De aanbouw sluit deels aan op de keuken en is een eigenlijk een aangebouwde eetkamer. De achtergevel van de bestaande woning is gehandhaafd inclusief het "oude" gevelkozijn.
Foto 1
De oude bestaande situatie voor aanvang van het werk. De bestaande, kleine, aanbouw is voor aanvang gesloopt. De tuinmuur op de erfscheidig is "op last van de buren" gehandhaafd en verwerkt in de nieuwe buitenmuur.
Foto 2
De nieuwe achtergevel, nog zonder de roeden op de ramen, met nog net zichtbaar de wasruimte op het balkon van de 1e verdieping. De roeden zijn nog niet aangebracht in verband met een langere levertijd.
Foto 3
Goed zichtbaar op het dak, "de lantaren". Het is een gedeeltelijk verhoogd dak met daaronder rondom kozijnen voor veel lichtinval. Zo wordt het minder donker in de bestaande achterkamer en is er ook nog veel daglicht als de gordijnen nog gesloten zijn. De detailering van de dakranden is exact nagemaakt van de bestaande overstekken.
Foto 4
De achtergevelmet goed zichtbare roeden. Ze zijn vervaardigd van hardhout en op de ramen of deuren geschroefd. Roeden zijn rond "gebogen" en speciaal voor dit werk vervaadigd. Geinspireerd op soortgelijke jartig 20, 30 architectuur.
Foto 5
De lantaren van binnenuit gezien. Het vele daglicht maakt de ruimte tot een prettige leefruimte, een prima plek om een goed boek te lezen of lang te tafelen. Bij mooi weer heeft de aanbouw een prima aansluiting met het terras en de tuin omdat alle deuren open kunnen.
Foto 6
De achtergevel van wat verder af gezien. Duidelijk de verschillende dakrandoverstekken van de aanbouw, de lantaren en de nieuwe wasruimte. De overstekken in combinatie met de kliko, de tuin- en balkonmuur hebben één groot nadeel. Zonder al te veel moeite klimt men in hele korte tijd tot in de dakgoot en bereikt men zelfs nog makkelijk de ramen van de dakkapel.
Altijd opletten met luchten dus, zelfs als men thuis is!!

Foto 7
De nieuwe wasruimte op het balkon van de eerste verdieping. De aansluiting van de oude op de nieuwe gevelsteen is duidelijk te zien. Dit valt helaas niet te voorkomen. Balk bouw zoekt samen met de bouwmateriaal leverancier een zo goed mogelijk bijpassende steen die altijd aan de opdrachtgever wordt getoond ter goedkeuring voor aanvang van het metselwerk. U hebt dus altijd inspraak. Ook hier de roeden op het raam zodat het bij elkaar 1 geheel vormt.