Balk Bouw
Brandingdijk 94
Rotterdam

Tel: 010 521.41.10
Fax: 010 522.33.89
post@balkbouw.nl
TwitterProjecten


Hier ziet u referentieprojecten. Als u op de grootste foto klikt krijgt u een vergroting in beeld.
Fundatie monumentaal hekwerk

Scroll naar beneden voor meer foto's
Deze opdracht is uitgevoerd voor de Vereniging stedebouwkundig wijkbehoud Hillegersberg, Schiebroek, Terbregge en de Gemeentewerken Rotterdam. De vereniging heeft als doel het beschermen en behouden van historisch waardevolle panden als ook de omgeving; straten, pleinen, bomen, plassen. De vereniging heeft als zodanig de Schiebroekse begraafplaats met Baarhuisje aan de Ringdijk onder haar hoede.

 Na restauratie van het Baarhuisje zelf was het "historische, monumentale" hekwerk aan de beurt. Het hek is bij een smid gerestaureerd maar stond op een niet onderheide betonnen fundatie, deze was op meerdere plaatsen gebroken en verzakt.

Balk bouw heeft een nieuwe, onderheide, fundering gerealiseerd. Als eerste hebben we de oude fundering ontgraven en gesloopt. Grote brokken zijn zo uit de put getrokken en direct afgevoerd. Onder de fundering zijn stalen buispalen geslagen die de nieuwe beton fundering in zijn geheel dragen. Op de funderingsbalk zijn een aantal poeren gemaakt waar de smid het he weer op heeft gemonteerd. Een flinke klus, met als resultaat dat het hekwerk ook de komende eeuw netjes kan blijven staan.